Home | Nieuws | Zeven kilometer Platowood lamellenwand N206

Zeven kilometer Platowood lamellenwand N206

Bij de vernieuwing en verbreding van de N206 Ir. G. Tjalmaweg - onderdeel van het project RijnlandRoute - kiest Boskalis voor groen. Platowood Vuren lamellenwanden vormen de steunpilaren voor een mix van klimplanten en verfraaien straks de verdiepte ligging. Rijd je straks op de Tjalmaweg, dan ervaar je een groen, natuurlijk 'landschap'.

De eerste lamellen zijn al gemonteerd door ZND Nedicom, de partner die ook zorgt voor de levering en engineering.

Bart Raymann, directeur Platowood:

We vinden het enorm gaaf om met ons bedrijf onderdeel te zijn van dit project. En wat voor een project, in totaal wordt de wand wel zeven kilometer lang! Het is mooi om te zien dat ook in de Grond- Weg- en Waterbouw de tendens verschuift naar duurzame materialen. Met Platowood dragen we daar natuurlijk graag aan bij.

Esthetiek en functionaliteit ineen

De lamellen worden bevestigd op een achtercontructie van steunpalen met een horizontaal regelwerk, ook geheel van Platowood Vuren. Maas Reusel prefabriceert de wanden in segmenten van 1,20 meter breed en een lengte variërend van 1 tot 6,5 meter. Deze hanteerbare rekken worden op locatie in fases gemonteerd. Naast een esthetische functie, dienen de lamellen ook als rand- en valbeveiliging.

Mock-up

In het voortraject is samen met partner ZND Nedicom een mock-up gemaakt van verschillende duurzame Platowood houtsoorten. Zo ontstond ook een goed beeld van het vergrijzingsproces van het hout op die specifieke locatie.

Platowood op Omroep West

Benieuwd hoe de lamellenwanden van de nieuwe weg precies functioneren? In deze RijnlandRoute aflevering van Omroep West nemen we je mee op locatie.

Recent Nieuws