Home | Nieuws | Platowood Fraké deuren en kozijnen voor cabins natuurcamping

Platowood Fraké deuren en kozijnen voor cabins natuurcamping

Het Bos Roept! is een dynamische natuurcamping in Noord-Holland, omgeven door het Robbenoordbos. Een kampeerterrein waar de natuur de baas is en blijft. Duurzaamheid en circulair bouwen staan dan ook hoog in het vaandel. Alles wat wordt aangelegd op het terrein is bio-based en geschikt voor hergebruik. Het hemelwater wordt opgevangen en er wordt gebruik gemaakt van zonneboilers om water te verwarmen.

Het kampeerterrein is het hele jaar open, waardoor de bezoeker ieder seizoen van dichtbij kan ervaren. Kamperen kan met een tent, caravan of camper, maar het is ook mogelijk om een ingerichte tipi of huisje te huren.

Alle deuren en kozijnen van de vakantiehuisjes Warthog Family en La Serre zijn gemaakt van Platowood Fraké. Gidus Hopmans, mede-eigenaar van 'Het Bos Roept! en tevens ontwerper van de huisjes: "Circulair bouwen is erg belangrijk op ons terrein. We zijn op zoek gegaan naar kozijnen die niet afgewerkt hoefden te worden, dus geen onderhoud behoefden, en tevens milieuvriendelijk geproduceerd waren. Zo kwamen we op gemodificeerd kozijnhout uit. We hebben referentieprojecten opgevraagd bij Platowood en uiteindelijk voor Platowood Fraké kozijnen gekozen. De kozijnen hebben geen onderhoud nodig, wat veel afval scheelt, en zullen mooi natuurlijk vergrijzen."

Lees meer over dit project en bekijk de foto's op de projectpagina.

Recent Nieuws