Home | Nieuws | Plafonds van Platowood Fraké op Cruiquiuseiland

Plafonds van Platowood Fraké op Cruiquiuseiland

In het ontwikkelgebied Cruquius vormt het project De Bocht samen met 2Peer en De Loods het project ‘De Binnenbocht’. De drie woongebouwen zijn door LEVS architecten in onderlinge samenhang ontworpen, ieder met een eigen typologie. In de buitenruimtes van alle drie de projecten is Platowood Fraké toegepast.

De Bocht brengt een gemengd woonprogramma samen, van sociale en vrije sector huur tot koopwoningen aan de straat en in de toren. Verder zijn er bedrijfsruimtes, een inpandige parkeergarage en een ruime gedeelde binnentuin op de derde verdieping. De plafonds van de half-inpandige balkons zijn bekleed met Platowood Fraké, brandvertragend behandeld met Woodsafe Exterior WFX. Vanuit hun woning zien de bewoners dus een houten plafond, wat een natuurlijk en warm gevoel geeft. Voor dit project werd een speciaal profiel ontwikkeld: een Platonium 05 met schijnsponning. Dit betekent een bredere plank met de uitstraling van een smalle plank.

Architect Surya Steijlen: "We hebben het hout van Platowood al vaker toegepast. Het is een mooi duurzaam materiaal met een warme uitstraling en past daarom goed bij de duurzame ambities van het gebied."

Lees meer over dit project en bekijk de foto's op de projectpagina.

Recent Nieuws