Home | Nieuws | Houten zeecontainer als artwork

Houten zeecontainer als artwork

Denk je bij een zeecontainer aan industrie en koud staal? Think again. Deze container is geheel geconstrueerd uit Platowood Fraké en plaatst het begrip 'zeecontainer' in een nieuw daglicht. Het laat zien wat een warm, zacht materiaal gecombineerd met vakmanschap kan doen.

Makers Luc Kolkman en Kevin van Braak bouwden samen met een klein team de container in korte tijd op van technische tekening tot aan bouwpakket. De detaillering gaat bijzonder ver. Zo zijn de scharnieren, rubbers en handgrepen gecraft uit ons hout. Ook de verspringingen die je bij een normale zeecontainer uit plaatstaal ziet komen terug in deze houten variant.

De container nodigt uit om anders te kijken en anders te waarderen. Om je te verdiepen in wat je als een gegeven ziet. Niet alleen het resultaat, ook het proces gaat hierover. Het hedendaagse en normale in het bijzondere. Een zeecontainer staat ook voor reizen. Er zit een belofte in. Je weet niet wat er uitkomt.

De houten zeecontainer is ontstaan uit een creatieve samenwerking met Schipper Bosch als initiatiefnemer, en staat symbool voor de viering van de plek. Hij krijgt binnenkort waarschijnlijk een mooi plekje buiten op het terrein van IPKW.

Foto credits: Booth Media

Recent Nieuws