Home | Nieuws | Deuren en kozijnen van Platowood Fraké voor nieuwe studio OOKarchitecten

Deuren en kozijnen van Platowood Fraké voor nieuwe studio OOKarchitecten

OOKarchitecten uit Amersfoort transformeerde een voormalig garagebedrijf uit 1938 tot hun nieuwe ontwerpstudio. Voor de interne en externe kozijnen, deuren en ombouwen kozen zij voor Platowood Fraké. In het oog springend detail is het logo op de voordeur.

Het hout van Platowood is op zichzelf al een zeer duurzame keuze, maar extra duurzaam is het feit dat alle deuren hergebruikt zijn. Bouwbedrijf Karbouw uit Amersfoort had van een eerder project deuren van Platowood Fraké over. Zij hebben deze aan OOKarchitecten geschonken, zodat de deuren een mooie nieuwe bestemming zouden krijgen.

Architect Martin Timmerman: "We hebben voor het hout van Platowood gekozen omdat het hout onderhoudsarm is en op een duurzame manier is geproduceerd. We hebben het hout onbehandeld toegepast, we vinden het natuurlijke verloop van het vergrijzingsproces mooi om te zien. Dit geeft een rauw beeld, goed passend bij dit karakteristieke pand waar de diverse veranderingen sinds 1938 op allerlei plekken terug te vinden zijn."

Lees meer over dit project en bekijk de foto's op de projectpagina.

 

Recent Nieuws