Nieuwsbericht

Hansen Architect over Platowood

In de nieuwsbrief van Platowoods Preferred Dealer Hillegomse Houthandel vertelt architect Michiel Hansen uit het Noord-Hollandse Wormer over Platowood: “Platowood is een houtsoort dat snel en gelijkmatig vergrijst en weinig onderhoud vraagt. Met Platowood creëer je al binnen korte tijd een duurzaam vergrijsde gevel.”

Duurzame kwaliteit
“Op zoek naar een houtsoort met een natuurlijke en warme uitstraling én een duurzame kwaliteit, kwam ik bij Platowood uit. Want zeker in een straatbeeld waar veel metselwerk is toegepast breng je met Platowood een onderscheidend element aan. De natuurlijke uitstraling van het hout voegt sfeer toe.

Het hout heb ik onder andere toegepast bij een dakopbouw. Daar zorgt het voor een opvallend accent, mede omdat het op een mooie manier vergrijst”, aldus Hansen.

Het platoniseren (hydro-thermische modificatieproces) is een unieke technologie dat met water en warmte de aanwezige eigenschappen van het hout versterkt, zónder chemische toevoegingen. Het resultaat is vormvast en goed verwerkbaar hout met een lange levensduur. Het hout is breed toepasbaar, o.a. als traditionele en open gevelbekleding en voor bergingen, schuttingen en vlonders.

Hansen Architect
Michiel Hansen startte in 2010 zijn eigen architectenbureau. Hij ontwerpt voor zowel zakelijke en particuliere opdrachtgevers: “Wij verzorgen niet alleen het ontwerp, maar begeleiden de projecten veelal ook tijdens de uitvoering. Daarbij kiezen we graag voor een intensieve samenwerking met partijen, zodat we opdrachtgevers ook daadwerkelijk de gewenste eindkwaliteit kunnen garanderen.”

Bron: Hillegomse Houthandel