Nieuwsbericht

Start bouw Platform in De Nieuwe Stad Amersfoort

In mei jl. is de bouw van Het Platform in De Nieuwe Stad Amersfoort gestart. Het Platform komt boven de oude loods van de historische Prodentfabriek en wordt voorzien van kozijnen die gemaakt worden van Platowood Fraké Kozijnhout. Niet alleen vanwege de natuurlijke uitstraling van het hout is gekozen voor kozijnen van Platowood, maar het product sluit ook perfect aan bij de duurzaamheidsambitie van De Nieuwe Stad. Daarnaast draagt het bij aan de cohesie in het gebied omdat andere gebouwen in De Nieuwe Stad ook voorzien zijn van Platowood hout

Het Platform biedt plek aan het hoofdkantoor van organisatieadviesbureau Twynstra Gudde, die in het tweede kwartaal van volgend jaar het nieuwe hoofdkantoor in gebruik neemt. Daarnaast worden er flexplekken en flexruimten gecreëerd. Het ontwerp is gemaakt door Space Encounters. Een architectenbureau dat oude en nieuwe vormen van ruimten en materialen gecombineerd. Space Encounters noemt het architectonische gebouw ook wel: ‘a building as a bridge’. De nieuwe constructie staat namelijk los van het bestaande pand en wordt gedragen op zeven grote spanten.

Duurzame materialen
Naast Platowood Fraké Kozijnhout wordt Het Platform gerealiseerd van andere duurzame materialen. De biowarmteketel van De Nieuwe Stad zal het gebouw verwarmen en zonnepanelen voorzien het gebouw van elektriciteit.

De Nieuwe Stad
Voormalig Oliemolenkwartier in Amersfoort wordt getransformeerd tot een dynamische en vernieuwende plek: De Nieuwe Stad. Het biedt ruimte om te werken, leren en verblijven; een plek met festivals, horeca, onderwijs en cultuur. Kortom: een dynamische microstad.

Bron: Architectenweb