Nieuwsbericht

Inbraakwerend kozijnhout

Volgens cijfers van het CBS wordt er jaarlijks circa 65.000 keer ingebroken. Inbraakwerendheid speelt daarom een belangrijke rol bij de keuze van bouwmaterialen. Platowood Fraké Kozijnhout is, naast het feit dat het duurzaam, dimensiestabiel en onderhoudsarm is, óók inbraakwerend.

Testen
Op basis van resultaten is de conclusie dat de inbraakwerendheid van Platowood Fraké vele malen beter is dan andere verduurzaamde houtsoorten en dat het vergelijkbaar is met Meranti. De resultaten zijn afkomstig van verschillende testen met Platowood Fraké. Hiermee voldoet het hydro-thermisch gemodificeerd Fraké van Platowood, op het gebied van schroefuittrekweerstand en splijtsterkte, aan de eisen zoals opgesteld in BRL 0605. De testen zijn uitgevoerd door SHR, dé test- en kennispartner voor bouw en bouwgerelateerde producten.

Eigenschappen
Door het unieke hydro-thermische modificatieproces (platoniseren) is het hout van Platowood vele malen vormvaster en onderhoudsarmer dan andere houtsoorten. Door dit hout ook nog eens te vingerlassen én te lamineren, zorgt Platowood voor geoptimaliseerd hout in goed verwerkbare lengtes.

Waar kozijnen door temperatuurschommelingen normaal gesproken eens per 5 of 6 jaar opnieuw moeten worden geschuurd en geschilderd, volstaat bij Platowood Fraké Kozijnhout een onderhoudsinterval tot wel 15 jaar.

Wilt u meer informatie over Platowood Fraké Kozijnhout?
Neem dan contact met ons op: +31 (0)88 60 500 60.

Inbraakwerend