Nieuwsbericht

Duurzaam geproduceerd hout is de norm

Vorige week donderdag vond het seminar ‘Toekomstbestendig bouwen met hout’ plaats, georganiseerd door Centrum Hout. Tijdens het seminar werden bezoekers geïnformeerd over de doelstellingen en toekomstplannen van Centrum Hout. Centrum Hout wil onder andere meer hout in de bouw en in 2020 moet duurzaam geproduceerd hout de norm zijn in Nederland.

Platowood voldoet al aan deze norm. De houtsoorten die Platowood hydro-thermisch modificeert, zijn afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. In deze FSC-/OLB-gecertificeerde bossen worden slechts enkele bomen geoogst per hectare. De gekapte bomen worden zorgvuldig uit het bos gehaald, zodat er zo min mogelijk schade ontstaat aan andere bomen. De natuur zorgt ervoor dat er nieuwe bomen groeien, waardoor biodiversiteit behouden blijft. Vind hier meer informatie over de certificeringen van Platowood.

Meer informatie over het seminar kunt u vinden op de website van vvnh.nl