Nieuws

Wegens de bouwvak zijn wij van 3 t/m 7 augustus gesloten.

Wij wensen iedereen een mooie en zonnige vakantie toe. Vanaf maandag 10 augustus staan wij graag weer voor u klaar!

Lees het volledige bericht

Volkskrant: meer keus bij Platowood!

De Volkskrant van 4 juli meldt dat de milieubewuste tuinier meer keus heeft bij Platowood. Niet alleen wat de verschillende houtsoorten betreft, maar ook qua toepassing is het aanbod uitgebreid.

Lees het volledige bericht

Platowood levert ruim 10.000 meter Fraké voor de Cuijkse Cantheelen.

Cuijkse Cantheelen is een prachtige nieuwe wijk aan de oostkant van Cuijk. De wijk ligt tussen het indrukwekkende rivierenlandschap van de Maas en het mooie historisch centrum. Geïnspireerd op de bescherming van vroeger door stadsmuren en kantelen heeft Mooiland samen met de gemeente Cuijk 438 nieuwe woon- eenheden in vijf verschillende duurzame 'woonhoven' gerealiseerd.

Lees het volledige bericht

NIEUW! Platowood Kozijnen en Glaslatten!

Wij zijn constant bezig met vernieuwing en innovatie, zowel wat betreft onze houtsoorten, toepassingsmogelijkheden en producten. Eén van onze nieuwste producten die we recent op de markt gebracht hebben, zijn Platowood kozijnen met de daarbij behorende glaslatten.

Lees het volledige bericht

Deelnemen aan een van onze Architectenbijeenkomsten? Schrijf u nu in!

We vinden het belangrijk dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Daarom organiseren we dit jaar een aantal bijeenkomsten speciaal voor architecten. ! De eerstvolgende vindt plaats op 25 juni aanstaande.

Lees het volledige bericht

Nieuw in onze Collectie! Platowood Populier!

Op dit moment doen we doorlopend onderzoek naar nieuwe toepassingsgebieden en de mogelijkheden die andere houtsoorten (naast vuren en fraké) bieden. En met resultaat! De laatste kwaliteitstests met populierenhout zijn succesvol afgerond en Platowood Populier is vanaf nu bij ons verkrijgbaar.

Lees het volledige bericht

"Neem een kijkje in onze keuken."

Op 23 april vond onze eerste bijeenkomst voor architecten plaats. Tijdens deze informele bijeenkomst hebben de deelnemers kennis kunnen maken met het vernieuwde Platowood, vertelden wij over ons proces, de mogelijkheden van Platowood in relatie tot bio-based bouwen én werden de meest recente ontwikkelingen en innovaties onthuld!

Lees het volledige bericht

School ’t Hofke genomineerd voor twee internationale prijzen

UArchitects gooit hoge ogen met ’t Hofke in Eindhoven. Het project dat prachtig is afgewerkt met Platowood Hout is genomineerd voor twee prestigieuze prijzen.

Lees het volledige bericht

Platowood in Het Houtblad

Platowood hout werd gekozen om de gevel van het prachtige W.I.N.D. House te voorzien van de meest vloeiende textuur. Het Houtblad van maart 2015 heeft een mooi artikel gewijd aan deze woning.

Lees het volledige bericht

Mooi artikel in Het Houtblad over Spilcentrum 't Hofke

In Het Houtblad van deze maand staat een uitgebreid artikel over schoolgebouw 't Hofke in Eindhoven, een project van UArchitecs, dat is genomineerd voor twee internationale houtarchitectuur prijzen. Veel aandacht voor het gebruik van Platowood Fraké in dit bijzondere project.

Lees het volledige bericht

Trots op Platowood!

Omroep Gelderland heeft gisteren bij Platowood opnames gemaakt voor het programma Trots op Gelderland, een programma over innovatie in Gelderland. “Hier gebeurt het, en daar mogen we trots op zijn!” aldus de website van het programma. En dat gaat zeker op voor Platowood.

Lees het volledige bericht

Minister Kamp bij Platowood

Het bezoek van minister Kamp van afgelopen maandag aan IPKW is zeer succesvol geweest. Om kennis te maken met de duurzame en innovatieve ontwikkelingen heeft minister Kamp een aantal bedrijven bezocht op het Industriepark Kleefse Waard, waaronder ook Platowood. Brent Boerkamp, algemeen directeur van Platowood stapte met minister Kamp in de zonnetrein. De route liep over de werf, waar de droogkamers en de curing ovens een duidelijk beeld gaven van het houtveredelingsproces dat werd toegelicht.

Lees het volledige bericht

Platowood in beeld bij Eigen Huis en Tuin!

Eigen Huis en Tuin heeft Platowood wederom benaderd om bij te dragen aan een metamorfose. In de uitzending zaterdag 14 februari heeft Lodewijk met een schutting van 25 planken Platowood Vuren FSC ruw een dakterras wel heel bijzonder gemaakt.

Lees het volledige bericht

Platowood Vuren voor Stichting Trajectum!

Zorginstelling Stichting Trajectum heeft bij de vervanging van de woon- en werkgebouwen op het voormalig landgoed Groot Hungerink de sfeer van het terrein, informeel en vriendelijk met natuurlijke materialen, voor zich laten spreken. Voor de duurzame gevelafwerking en het dakbeschot is daarom gekozen voor Platowood Vuren. Maar liefst 25.000 meter hout werd in het project verwerkt!.

Lees het volledige bericht

Platowood zoekt een vertegenwoordiger voor de UK!

Platowood® maakt de wereld een beetje mooier. Wij leveren duurzaam, vormvast en bewerkbaar hout. Platowood® hout is het resultaat van een uniek veredelingsproces (hydrothermische modificatie) en daarmee het milieuvriendelijkste alternatief voor tropisch hardhout. Het aantal prachtprojecten verspreid over Europa neemt steeds meer toe en daarom kunnen we wel wat hulp gebruiken. We zijn dan ook op zoek naar een fulltime vertegenwoordiger in het Verenigd Koninkrijk.

Lees het volledige bericht

Uitgebreid artikel in Casco

In het ledenblad van FNV Bouw & Infra staat een mooi en uitgebreid artikel over Platowood®.

Lees het volledige bericht

‘Platowood als spin-off van Shell’

In het blad Shell Venster staat een artikel over twee bekende spin-offs van Shell: Avantium en Platowood.

Lees het volledige bericht

Woonzorghoeve Koedijk met Platowood Gevelbekleding

In de landelijke omgeving van het Noord-Hollandse Koedijk staat een groot houten gebouw. De gevel van deze woonzorghoeve is van Platowood Fraké.

Lees het volledige bericht

Culturele daktuin met Platowood overkapping

Roof Garden Arnhem, de culturele daktuin bovenop parkeergarage Rozet, heeft dit jaar een overkapping van Platowood Hout.

Lees het volledige bericht

Vier Platowood projecten ingezonden voor Houtarchitectuurprijs 2014

Vier projecten waarbij gebruik is gemaakt van Platowood Hout zijn in de categorie utiliteitsbouw ingezonden voor De Houtarchitectuurprijs 2014!

Lees het volledige bericht

Vleermuizen houden van Platowood

In het Belgische Deinze is een vleermuizenhotel gebouwd met Platowood® Hout.

Lees het volledige bericht

Nieuwe vurenhouten steigers van Platowood op Jachthaven ’t Raboes

Afgelopen week zijn op Jachthaven ’t Raboes in Eemnes nieuwe steigers van Platowood Vuren geplaatst.

Lees het volledige bericht

Platowood Gevelbekleding voor Total tankstation Schuytgraaf

Het nieuwe Total tankstation Schuytgraaf in Arnhem is afgewerkt met Platowood Fraké Gevelbekleding.

Lees het volledige bericht

Specialistische Woonbegeleiding kiest voor mensvriendelijke uitstraling met Platowood

Platowood® Hout gevelbekleding is uitstekend geschikt voor toepassing in mensgerichte omgevingen zoals scholen, zorgcentra en ziekenhuizen.

Lees het volledige bericht

Nieuw kantoor van Ecopuur in Houthandel en Nijverheid

In het Belgische vakblad Houthandel & Nijverheid is een gewijd aan het nieuwe kantoorgebouw van EcoPuur.

Lees het volledige bericht

Houtarchitectuurprijs 2012 voor Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW)

Tijdens de Nationale Houtdag in Den Haag is de Houtarchitectuurprijs 2012 uitgereikt aan Claus en Kaan Architecten.

Lees het volledige bericht

Copyright 2014 © Plato Wood BV - Disclaimer