NIOO KNAW, Wageningen

Architect Claus en Kaan Architecten

Houtsoort Platowood Vuren

Toepassing Open gevelbekleding

Afwerking Platowood Protect, Platowood Color

Land, Provincie Nederland, Gelderland

Straat, Stad Wageningen

Omschrijving

Het ontwerp voor het Nederlands Ecologisch Instituut is een innovatief concept, gebaseerd op het gedachtegoed van cradle to cradle. Het ontwerp van Claus en Kaan Architecten draagt bij aan de ambitie van de opdrachtgever om het meest duurzame gebouw van Nederland te realiseren. In het gebouw zijn de nieuwste technieken op het gebied van energieopwekking, energiegebruik, materiaalkeuze en CO2 uitstoot verwerkt. Het compacte gebouw, zowel binnen als buiten uitgevoerd in Platowood Vuren, staal en glas, genereert een overmaat aan ruimte die voor het belangrijkste uitgangspunt van het gebouw staat: de informele ontmoeting. Vides zorgen voor open verbindingen tussen de verdiepingen en pleintjes,en de ruime opzet van de gemeenschappelijke functies als kantine en colloquium bevorderen een ontspannen en inspirerend werkklimaat.

Awards

Platowood winning award

Winnaar De Nederlandse Bouwprijs 2013

Offerte aanvragen

Bent u geïnteresseerd in onze producten en / of diensten? Vraag dan vrijblijvend een offerte op maat aan.

Vraag een offerte aan
Ga naar boven